pondelok, 29. augusta 2016

MRKVOVÉ SUŠIENKY


1 hrnček - 250 ml

CESTO: 1/2 hrnčeka hladkej múky
               1/2 hrnčeka špaldovej múky (môžme použiť celý hrnček špaldovej alebo celozrnej múky)
               1 čajová lyžička jedlej sódy
               1/2 čajovej lyžičky soli
               1 a 1/2 čajovej lyžičky škorice
               1/4 čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška
               1/4 hrnčeka kokosového oleja izbovej teploty (môžme nahradiť aj iným tukom)
               1 hrnček hnedého cukru
               2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
               1 hrnček najemno nastrúhanej mrkvy
               1 hrnček jemných ovsených vločiek
               1 hrnček strúhaného kokosu
               1/2 hrnčeka sušených brusníc (môžme nahradiť hrozienkami)

Zmiešame v miske múku, soľ, sódu, škoricu a muškátový oriešok. 
Tuk vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce, vyšľaháme, primiešame suchú zmes. Nakoniec postupne všetky ostatné prísady. Na plech vyložený papierom na pečenie uložíme kôpky z cesta (ja som ich robila naberačkou na zmrzlinu) a pečieme na 180 stup. C asi 12 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára