nedeľa 16. októbra 2016

TEKVICOVÉ SUŠIENKY


      Inšpirácia z časopisu FOOD......sezóna tekvice je v plnom prúde a  takéto sušienky budú chutiť deťom aj dospelým.....
Predtým je však potrebné urobiť si tekvicové pyré: tekvicu Hokaido nakrájame na osminky, vydlameme zrniečka, pokrájame na kocky, dáme do hrnca, podleme trochou vody, udusíme domäkka, pomixujeme a máme tekvicové pyré....ako som už v jednom z predchádzajúcich tekvicových receptov písala, ja si vždy na jeseň, keď je sezóna tekvíc, zavarím tekvicové pyré - používam ho potom cez zimu a na jar do pečenia, alebo pripravujem tekvicovú polievku z neho ) ...postup je jednoduchý, takto vopred pripravené tekvicové pyré naložím do zaváracích fliaš a 15 minút na 90 stup. C zasterilizujem...netreba už nejako dlho sterilizovať, len aby vičko chytilo, lebo tekvica je už predvarená a pomixovaná...a pri ďalšom pečení sa nemusíte zdržiavať s čistením a dusením tekvice...


Dávka na asi 25 kusov sušienok (podľa toho, akú veľkosť budeme robiť)
Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stup. C.

CESTO: 1vajce
               150 g tmavého cukru
               190 g tekvicového pyré
               250 g hladkej múky (môžme nahradiť aj celozrnou)
               1/2 čajovej lyžičky sódy bicarbony
               1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
               1 čajová lyžička škorice
               100 g čokoládových čipsov (alebo nalámanej čokolády)


Vajíčko vyšľaháme s cukrom, pridáme pyré, suché prísady a nakoniec čipsy. Všetko spolu premiešame a naberačkou na zmzlinu robíme kôpky,  kladieme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred predhriatej rúry na  12-15 minút do zlatista.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára