štvrtok 3. mája 2018

MAKOVÁ PANI

CESTO:

9 bielkov
180 g cukru krupice
štipka soli
5 žĺtkov
100 g mletých vlašských orechov (alebo mandlí)
100 g strúhaného kokosu
200 g mletého maku

Z bielkov a štipky soli vyšľahať tuhý sneh v kuchynskom robote. Postupne do snehu prisypávať cukor a šľahať sneh. Potom postupne pridávať žĺtky po jednom a šľahať, Keď už toto všetko máme vyšľahané, tak pridáme orechy, kokos a mak, miešame však už ručne cukrárskym lýzatkom.

Plech na piškót si vyložíme papierom na pečenie, naložíme naň cesto , rozotrieme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stup. C asi 20-30 minút, záleží od rúry.
Po upečení necháme piškótu vychladnúť. Vychladnutú položíme na dosku, odlepíme papier na pečenie a opatrne prekrojíme na 2 pláty. Treba dávať pozor, lebo cesto neobsahuje múku a trošku horšie sa s ním manipuluje.

NÁPLŇ:

250 ml šľahačkovej smotany 33%
2 ks mascarpone
2 PL citrónový likér LIMONCELLO
práškový cukor podľa chuti


Šľahačku vyšľaháme, primiešame cukor, mascarpone a likér (alebo citrónovú šťavu). Krémom natrieme 1 plát (polejeme ho citrónovou šťavou alebo likérom Limoncellom),  položíme naň druhý plát (znovu polejeme limoncellom alebo citrónovou šťavou) a povrch tiež potrieme krémom. Povrch koláča posypeme nasucho na plechu opečeným strúhaným kokosom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára