sobota 17. októbra 2015

GRÓFKIN JABLČNÍK


Jeden z najstarších jablkových receptov, ktoré doma pečieme... jablková klasika...

CESTO:

400 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
1/2 balíčka prášku do pečiva
200 g masla alebo iného tuku
4 žĺtky

Z prísad vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a dáme stuhnúť do chladničky na pol hodinu.

NÁPLŇ:

1 kg jabĺk
200 g mletých vlašských orechov
mletá škorica

SNEH:

4 bielky
štipka soli
150 g práškového cukru

Hlbší plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou. Ja už dávno používam na plechy antiadhézny sprej, stačí plech vystriekať a nič sa neprilepí :-), oveľa lepšie sa plechy a formy potom aj umývajú...
3/4 cesta rozvaľkáme na plech, na cesto poukladáme nakrájané plátky jabĺk, posypeme mletými orechami a škoricou. Na jablká navrstvíme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a celkom nakoniec navrch nastrúhame zvyšok z cesta na hrubšom strúhadle. Dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 180 °C.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára