utorok 29. decembra 2015

GAŠTANOVÉ JEDNOHUBKY



    Tieto jednohubky sú určené pre tých, ktorí sa neboja nových chutí a kombinácií ....
"Konzervatívcom" v jedení radšej neodporúčam :-) Nám však veľmi chutili :-) Inšpirovala som sa receptom od Nigelly Lawson, ktorá pripravovala Vianoce po taliansky  .....trochu som ho upravila podľa dostupnosti surovín....
Základ  tvorí talianský koláč PANETTONE, ktorý dnes dostať kúpiť  v supermarketoch alebo talianských obchodoch. Je to talianská obdoba našej sladkej vianočky. Ak nezoženieme panettone, môžme použiť našu vianočku, chuť jednohubiek je veľmi podobná.

CESTO:

375 g pancetty (prerastenej slaniny)
4 väčšie šalotky
2 kúsky stonkového zeleru 
2 jablká
čerstvé lístky bazalky (alebo inej bylinky)
Všetky suroviny nakrájame na drobnejšie kúsky a dáme do kuchynského robota (procesor food) rozmixovať na kašu. Takto pripravenú zmes dáme do panvice na sporák a trochu opečieme. Opečenú zmes vložíme do väčšej misky a pridáme:

200 g gaštanového pyré
citrónovú kôru a šťavu z jedného citróna
1 čajovú lyžičku soli

Nakoniec pridáme na drobné kocky nakrájané panettone asi 400 g. Všetky suroviny spolu premiešame, aby sa spojili do cesta. Cesto dáme do menšieho vymazaného plechu s rozmerom 20x30 ( na normálny plech 30x40  je potrebné urobiť  dvojnásobnú dávku).

Dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stup.C asi 20-30 minút, keď začnú okraje hnednúť. Koláč necháme celkom vychladnúť, aby sa dobre krájal na jednohubky. Ozdobíme a podávame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára