pondelok 21. marca 2016

KOKOSOVÉ TARTALETKY


CESTO: ( koláčiky s priemerom 9 cm  asi 12 ks)

200 hladkej múky
20 g strúhaného kokosu
150 g masla
50 g práškového cukru
1 vajce
1 vanilkový cukor (alebo pár kvapiek vanilkového extraktu)

KRÉM:

1 mascarpone (250 g)
150 ml kokosového mlieka
250 g bielej čokolády

Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do chladničky vychladiť zabalené vo fólii. Po vychladnutí rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska (podľa toho aké formičky máme pripravené). Kolieska vložíme do formičiek, vytvarujeme, aby mali pekné okraje. Popicháme dno, do každého koláča vložíme štvorec papiera na pečenie, zaťažíme fazuľou na pečenie a dáme  do predhriatej rúrny 180 stup.C. Pečieme asi 10 minút, potom koláče vyberieme z rúry, vyberieme papier s fazuľou a ešte znovu dopekáme asi 10 stupňov. Majú byť jemne zlatisté. Takže ich treba trochu sledovať....

Na krém si najskôr roztopíme bielu čokoládu, necháme ju prechladnúť a zmiešame s mascarpone a kokosovým mliekom. (prípadne osladíme práškovým cukrom, treba ochutnávať a urobiť si krém podľa vlastnej chuti).

Po upečení necháme celkom vychladnúť upečené korpusy. Naplníme ich krémom a ozdobíme ovocím.  Zaujímavú chuť dodáva korenisté mango, ale na ozdobu môžeme použiť ovocie podľa toho, čo kto obľubuje.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára