sobota 26. marca 2016

VAJÍČKOVÝ CHLIEB


Jeden z naších tradičných každoročných veľkonočných receptov....

CESTO:

250 g hladkej múky
1 balenie sušeného droždia
150 ml suchého bieleho vína
100 ml slnečnicového oleja
4 vajcia
100 g šunky
1 červená paprika
1/2 čajovej lyžičky soli
100 g strúhaného tvrdého syra
100 g slnečnicových semiačok
5 vajec uvarených na "hniličku"

Najskôr si dáme uvariť vajíčka na asi 7 minút. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Budú pripravené do cesta.

Zmiešame múku s droždím. Prilejeme víno a olej. Vypracujeme  cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.
Medzitým si nakrájame na drobné kocky alebo rezančeky šunku, červenú papriku a nastrúhame na jemnejšie syr.

Po kysnutí do cesta primiešame postupne 4 vajcia, tak aby sa zapracovali, ja som to miešala kuchynským robotom. Pridáme soľ a natrhané bylinky. Nakoniec ručne primiešame nakrájanú šunku, papriku, semienka a nastrúhaný syr.

Chlebíkovú formu si vymastíme a cesto vložíme do nej. Nakoniec vložíme do stredu chleba uvarené vajíčka, zatlačíme ich hlbšie do cesta, ale nie tak hlboko, aby nám spadli na dno formy. Po upečení chleba by to nevyzeralo dobre.

Dáme chlieb piecť do vopred vyhriatej teplovzdušnej rúry na 190 stup. C na asi 45 minút. Po upečení ho necháme trochu prechladnúť a vyklopíme z formy.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára