utorok 29. septembra 2015

JABLKOVÝ DEZERT


Jablkových receptov nikdy nie je dosť......

CESTO:

6 vajec
9 polievkových lyžic hladkej múky
7 polievkových lyžic práškového cukru
5 polievkových lyžic oleja
3 polievkové lyžice vody
1 prášok do pečiva

Žltky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej,vodu a prisypeme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stup.C.

NÁPLŇ JABLKOVÁ:

750 g jabĺk (očistených a nastrúhaných)
škorica a štipka mletého badiánu
2 zlaté klasy
krupicový cukor podľa chuti
750 ml - 1000 ml vody (podľa množstva jabĺk)

Jablká očistíme, nastúhame, dáme do hrnčeka, podlejeme trochou vody, pridáme škoricu, cukor podľa chuti a dusíme chvíľu do zmäknutia. Potom v troche vody rozmiešame zlatý klas a uvaríme s jablkami ako puding. Necháme trochu prechladnúť a nanesieme na vychladnutý upečený piškót.

NÁPLŇ SMOTANOVÁ:

2 šľahačky
1 stužovač do šľahačky
1 mascarpone
vanilkový extrakt
práškový cukor podľa chuti

Vychladenú šľahačku zmiešame so stužovačom a vyšľaháme dotuha. Pridáme mascarpone, vanilkový extrakt a práškový cukor podľa chuti. Šlahačkovú zmes navrstvíme na jablkovú náplň, keď je už úplne vychladnutá. Koláč som posypala škoricou.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára