nedeľa 20. septembra 2015

TEKVICOVÁ ROLÁDA


Ďaľší recept z tekvicovej série...veľmi jednoduchý a zároveň efektný koláčik s nezameniteľnou chuťou :-)

Do receptu bude potrebné tekvicové pyré, ktoré nie vždy u nás dostať...dá sa však jednoducho pripraviť, doma sme si ho zavarili do zásoby....a postup - tekvicu hokaido alebo muškátovú tekvicu ošúpeme, vyberieme semienka, nakrájame dužinu na kocky a podusíme v troške vody do mäkka, pomixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu...pripravenú zmes dáme do zaváracích pohárov a krátko zavaríme...

CESTO:

1/4 hrnčeka práškového cukru
3/4 hrnčeka hladkej múky
1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
1 čajová lyžička zmesi tekvicového korenia ( zmes škorice, mletého zázvoru, mletého muškátového orieška)
1/4 čajovej lyžičky soli
3 vajcia
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 hrnček krupicového cukru
1 hrnček tekvicového pyré

NÁPLŇ:

1 šľahačka
1 mascarpone
práškový cukor podľa chuti
1 lyžička vanilkového extraktu


Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stup.C.
Plech vyložíme papierom na pečenie.
Čistú kuchynskú utierku posypeme práškovým cukrom.

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, práškový cukor, jedlú sódu, korenie a soľ. V mixéri vyšľaháme vajcia s krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom do bielej hmoty, postupne primiešame sypkú zmes a pomaly zmiešame, aby nám vajíčka "nepadli" a na záver zamiešame tekvicové pyré. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 13-15 minút. Ešte teplý upečený piškot vyklopíme na pripravenú utierku, stiahneme papier a zvinieme do rolády.

Na náplň si najskôr vyšľaháme šľahačku, do nej vmiešame mascarpone, cukor podľa chuti a extrakt.

Keď nám roláda vychladne, tak ju naplníme a ozdobíme. Ja som použila figy a kombinácia s tekvicou je naozaj zaujímavá.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára