Inšpirácia na cesto je z časopisu APETIT....cesto je na menší plech (ja som použila veľkosť 30x20)
CESTO:
50 g tmavého kakaa
180 ml teplej vody
160 ml slnečnicového oleja
4 vajcia
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
165 g krupicového cukru
230 hladkej múky
1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
MLIEKOVA ZÁLIEVKA:
180 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
75 g tmavého cukru
50 ml rumu Captain Morgan
CHANTILI KRÉM:
250 ml šľahačky
200 g mascarpone
nastrúhaná tonka fazuľa (tonkové bôby)
práškový cukor podľa chuti
nasekané orechy alebo lyofilizované ovocie na ozdobu
Rúru predhrejeme na 180 stup.C.
Menší hlbší plech si vyložíme papierom na pečenie tak, aby papier vytrčal z plechu.
Kakao rozšľaháme s vodou.
Do nádoby dáme celé vajcia, cukor, vanilkový extrakt a vyšľaháme do peny. Prilejeme olej, kakaovú pastu a premiešame. Nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ a cesto vymiešame.
Vlejeme ho do pripraveného plechu a pečieme cca 30 minút.
Medzitým si v hrnčeku zvaríme nesladené kondenzované mlieko a cukor. Povaríme chvíľu, kým sa cukor nerozpustí. Mliečnu zmes dáme vychladnúť. Pridáme do nej rum.
Upečený korpus necháme tiež prechladnúť. Pomocou vyčnievajúceho papiera ho vyberieme z plechu, stiahneme z neho papier. Korpus vložíme naspäť do plechu, ale spodnou časťou nahor. Spodná časť lepšie nasaje mliečnu zmes. Ešte ho trochu popicháme špajlou a po troškách (napríklad lyžicou) lejeme mliečnu zmes, kým ju korpus nenasaje. Koláč vložíme do chladničky riadne vychladiť. Nakoniec ho potrieme chantily krémom a posypeme nasekanými orechami, alebo ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára