pondelok, 29. augusta 2016

ORECHOVÁ ROLÁDA


Ďaľší bezlepkový recept....tentokrát s orechami...

CESTO:

8 vajec
8 polievkových lyžič kryštálového cukru
200 g mletých vlašských orechov
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

NÁPLŇ:
1 šľahačka 33 %
1 mascarpone
agávový sirup (med, práškový cukor) podľa chuti
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

POSTUP:

Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor a vanilku a šľaháme na tuhý sneh. Pridáme žltky, premiešame a nakoniec mleté orechy.
Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stup. C. Hlbší plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme (aj keď sa môže zdať, že je toho veľa, zmenší sa počas pečenia). Pečieme asi 15 minút, sledujeme počas pečenia....po upečení vyberieme, necháme trochu prechladnúť, rozložíme čistú utierku, posypeme ju práškovým cukrom a vyklopíme na ňu piškót, stiahneme opatrne papier.

Vyšľaháme si šľahačku, primiešame mascarpone, osladíme podľa chuti agávovým sirupom, alebo medom, Pridáme mletú škoricu. 2/3 plnky natrieme rovnomerne na piškót. Opatrne zrolujeme do rolády. Povrch potrieme zvyškom plnky a ozdobíme.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára