sobota 22. decembra 2018

TALIANSKE SUŠIENKY


Na cca 20 ks potrebujeme:

90 g nesolených vylúpaných pistácii
1 PL pistáciovej pasty
80 g mandľovej múky
100 g tmavého cukru
2 PL medu
nastrúhaná kôra z jedného citróna
nastrúhraná kôra z jedného pomaranča
1 PL citrónovej šťavy
1 PL pomarančovej šťavy
1 ČL vanilkového extraktu
1 vaječný bielok
práškový cukor na obaľovanie

Pistácie rozmixujeme na hrubšie, tak aby zostali aj malé kúsky pistácii. Zmiešame so všetkými ostatnými prísadami a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na chvíľu schladiť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Z cesta robíme guľky a obaľujeme ich v práškovom cukre. Rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a stlačíme dlaňou alebo pohárom. Dáme piecť na 170 stup. C na cca 15 minút. Po upečení sú chrumkavé. Je potrebné ich nechať v chlade odležať a vtedy zmäknú a zvláčnia. Voňajú Talianskom a aj tak chutia :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára