nedeľa 17. mája 2020

KOKOSOVÁ ROLÁDA



Veľmi rada som pozerala českú reláciu PEČE CELÁ ZEMĚ. Sledujem na instagrame príspevky od porotcov tejto súťaže a aj sa samozrejme rada od nich  inšpirujem....tento recept je od jednej z nich Mirky van Gils Slavíkovej.....


CESTO:

4 vajcia
5 polievkových lyžíc cukru
5 polievkových lyžíc hladkej múky
3 polievkové lyžice oleja
štipka soli
nastrúhaná citrónová kôra z jedného citróna

KRÉM:
100 g bielkov
200 g cukru
250 g masla

ríbezľový džem
80 g praženého kokosu

Vajcia s cukrom šľaháme v robote do peny aspoň 15 minút. Na záver vmiešame olej, kôru a soľ. Nakoniec ručne primiešame preosiatu múku. Na plech dáme papier na pečenie, rozotrieme cesto rovnomerne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 230 stup. C na cca 5-7 minút.
Medzitým si pripravíme na dosku papier na pečenie, ktorý posypeme práškovým cukrom. Naň vyklopíme upečený piškót a necháme vychladnúť.

Kokos nasucho opražíme na panvici. Na krém vyšľaháme nad parou sneh s bielkov a cukru. Šľaháme asi 10 - 15 minút . Takto vyšľahaný sneh zložíme z pary a necháme trochu prechladnúť. Maslo osobitne prešľaháme a opatrne postupne vmiešame po troškách sneh. Nakoniec do krému vmiešame kokos.

Vychladnutý piškót potrieme ríbezľovým džemom a na to natrieme  kokosový krém. Trochu krému si necháme na natriete povrchu rolády.
Piškót skrútime do rolády. Potrieme krémom a dáme zachladiť.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára