sobota 30. mája 2020
MALINOVÝ KOLÁČ
Koláčik je výborný, osviežujúci, s minimom múky (aj tú trochu čo je v ceste je možné nahradiť nejakou zdravšou verziou, kto potrebuje bezlepkové), cukor je tiež možné dať podľa vlastnej chuti.....
Suroviny vystačia na menší plech, ja som piekla na plechu s rozmerom 31 x 23, takže na veľký plech treba zdvojnásobiť dávku....
CESTO:
3 vajcia
80 g práškového cukru
vanilkový extrakt
50 g zmäknutého masla
štipka soli
50 g hladkej múky (možno použiť aj špaldovú)
50 g mletých orechov
1/2 prášku do pečiva
Vajcia, cukor, vanilku vyšľaháme v kuchynskom robote do svetlej peny, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými orechami.
Cesto nalejeme do pripraveného vymasteného plechu. Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180 stup. C do zlatista.
KRÉM:
1 šľahačka
250 ml mascarpone
cukor podľa chuti
vanilkový extrakt
Šľahačku vyšľaháme, primiešame ostatné suroviny. Krém rozotrieme na upečený a vychladnutý piškót.
MALINOVÁ ŽELATÍNA:
500 g malín
250 ml vody
1 zlatý klas
2 PL cukru
1 PL citrónovej šťavy
Maliny dáme do hrnčeka, spolu s cukrom a citrónovou šťavou, podlejeme polovicou vody a vo zvyšku vody rozmiešame zlatý klas. Keď maliny zovrú, hneď prilejeme rozmiešaný zlatý klas a necháme prevrieť. Odložíme do chladu. Keď je vlažná vylejeme ju na pripravený koláč. Dáme zachladiť do chladničky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára