sobota 30. mája 2020

MALINOVÝ KOLÁČ


Koláčik je výborný, osviežujúci, s minimom múky (aj tú trochu čo je v ceste je možné nahradiť nejakou zdravšou verziou, kto potrebuje bezlepkové), cukor je tiež možné dať podľa vlastnej chuti.....

Suroviny vystačia na menší plech, ja som piekla na plechu s rozmerom 31 x 23, takže na veľký plech treba zdvojnásobiť dávku....       

 CESTO:
     
 3 vajcia
 80 g práškového cukru
 vanilkový extrakt
 50 g zmäknutého masla
 štipka soli
 50 g hladkej múky (možno použiť aj špaldovú)
 50 g mletých orechov
 1/2 prášku do pečiva

 Vajcia, cukor, vanilku vyšľaháme v kuchynskom robote do svetlej peny, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými orechami.

Cesto nalejeme do pripraveného vymasteného plechu. Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180 stup. C do zlatista.

KRÉM:

1 šľahačka
250 ml mascarpone
cukor podľa chuti
vanilkový extrakt

Šľahačku vyšľaháme, primiešame ostatné suroviny. Krém rozotrieme na upečený a vychladnutý          piškót.

MALINOVÁ ŽELATÍNA:

500 g malín
 250 ml vody
 1 zlatý klas
 2 PL cukru
 1 PL citrónovej šťavy

Maliny dáme do hrnčeka, spolu s cukrom a citrónovou šťavou,  podlejeme polovicou vody a vo          zvyšku vody rozmiešame zlatý klas. Keď maliny zovrú, hneď prilejeme rozmiešaný zlatý klas a          necháme prevrieť. Odložíme do chladu. Keď je vlažná vylejeme ju na pripravený koláč. Dáme            zachladiť do chladničky.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára